Ďalší neskutočný recept od mojej priateľky Peťky z Little beans bakery <3 Jej karamelovo-pekanové košíčky milujem a pre Vás mi prezradila recept. Sú neskutočne krehké a takééé mňam. Proste karamelové 😀 a z kvalitných a zdravých surovín.
Ďalší neskutočný recept od mojej priateľky Peťky z Little beans bakery <3 Jej karamelovo-pekanové košíčky milujem a pre Vás mi prezradila recept. Sú neskutočne krehké a takééé mňam. Proste karamelové 😀 a z kvalitných a zdravých surovín.
Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, zabalíme ho do fólie a na hodinu ho vložíme do chladničky.
Medzitým si uvaríme smotanu s cukrom do medovej konzistenie. Varíme aj cca 30 min, konzistencia musí byt hustá. Premiešajte s orieškami a nechajte vychladnúť, ideálne do druhého dňa.
Rúru si zapneme na 180 stupňov.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho na pomúčenej podložke na cca. 3mm plát a vykrajujeme kolieska, ktoré následne vkladáme do plechových formičiek. Formičky netreba vymasťovať ani vysypávať. Zo zbytku cesta vykrajujeme hviezdičky, alebo srdiečka na ozdobenie už naplnených košičkov. Pred pečením spravíme do každého košička dierku vidličkou, aby sa nám cesto nenafúklo. Pečieme cca. 8 minút - reps. dozlatova.
Po úplnom vychladnutí upečených košíčkov ich naplníme vychladnutou plnkou a ozdobíme drobnými hviezdičkami alebo srdiečkami.
Poznámka k receptu
Zdroj : Little beans bakery
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobrý deň, robila som tieto košíčky, ale moc sa mi nevydarili 🙁 Plnka mi moc stuhla, skôr som nakladala také kopčeky a bola úplne bledá, neviete mi poradiť prečo?
to by aj mňa zaujímalo. Vidím, že príspevok je rok starý. Za ten rok ti Tinka neodpovedala? Nuž asi už ani neodpovie…… a možno ani nevie. Jedna vec je recept od niekoho opísať a druha vec je ho skutočne urobiť. Vtedy vieš aj poradiť 🙂
Nie, dajte si varit smotanu spolu s cukrom..ono to zacne postupne tuhnut az z toho vznikne husta masa. Treba stale premiesavat..Ja som robila vzdy z kokosoveho mlieka (najlepsie 90%) a z kokosoveho cukru..chut famooozna. Uprimne, najlepsie dobrota pre ludi, co zboznuju karamel ako ja. ?
Obrazok vobec nezodpoveda skutocnemu vysledku. Karamelove, bez karamelu? Husta konzistencia plnky sa nikdy nedosiahne a z cukru je potrebnme ubrat aj polovicu.
Mne sa podarilo, postupovala som podľa receptu, konzistencia, farba, chuť v poriadku, podľa očakávania, akurát som menej plnila, tak zajtra ešte dorobím košicky resp. miniem plnku alternatívne
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ahoj Tinka,tak som skusila tieto kosicky a nabuduce uberem cukru..len sa chcem spytat ci je ich nutne skladovat v chladnicke?
Dobrý deň, robila som tieto košíčky, ale moc sa mi nevydarili 🙁 Plnka mi moc stuhla, skôr som nakladala také kopčeky a bola úplne bledá, neviete mi poradiť prečo?
Tinka treba na to tie kovové formičky alebo to môžem urobiť napríklad aj do silikonových na muffiny?
Mám najskôr upalit z cukru karamel a potom tam dat smotanu?Dakujem
to by aj mňa zaujímalo. Vidím, že príspevok je rok starý. Za ten rok ti Tinka neodpovedala? Nuž asi už ani neodpovie…… a možno ani nevie. Jedna vec je recept od niekoho opísať a druha vec je ho skutočne urobiť. Vtedy vieš aj poradiť 🙂
Nie, dajte si varit smotanu spolu s cukrom..ono to zacne postupne tuhnut az z toho vznikne husta masa. Treba stale premiesavat..Ja som robila vzdy z kokosoveho mlieka (najlepsie 90%) a z kokosoveho cukru..chut famooozna.
Uprimne, najlepsie dobrota pre ludi, co zboznuju karamel ako ja. ?
pauli tesim ze chutilo :*
Prosím Vás, môžem použiť aj iné ako pekan al. vlašské orechy?
Obrazok vobec nezodpoveda skutocnemu vysledku. Karamelove, bez karamelu? Husta konzistencia plnky sa nikdy nedosiahne a z cukru je potrebnme ubrat aj polovicu.
Mne sa podarilo, postupovala som podľa receptu, konzistencia, farba, chuť v poriadku, podľa očakávania, akurát som menej plnila, tak zajtra ešte dorobím košicky resp. miniem plnku alternatívne