Vynikajúca krémová a osviežujúca chuť.
Karfiol mám naozaj veľmi rada, pretože zasýti a pritom má minumum kalórií ?. Okrem živín a vitamínov podporuje činnosť mozgu, chráni srdce a cievy a keďže potláča účinky voľných radikálov - je výborný pri prevencii rakoviny. Čínska kapusta celej polievočke pridala šmrnc, je fantastická, krémová, lahodná a osviežujúca ? Vyskúšajte ?
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 5 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Karfiol mám naozaj veľmi rada, pretože zasýti a pritom má minumum kalórií ?. Okrem živín a vitamínov podporuje činnosť mozgu, chráni srdce a cievy a keďže potláča účinky voľných radikálov - je výborný pri prevencii rakoviny. Čínska kapusta celej polievočke pridala šmrnc, je fantastická, krémová, lahodná a osviežujúca ? Vyskúšajte ?
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks karfiol
- 1 ks zemiak
- 1 hrsť čínska kapusta nakrájaná na pásiky
- 1 čl pesto z medvedieho cesnaku príp. strúčik cesnaku
- 1 hrsť čerstvá pažítka nakrájaná
- drvená rasca
- mletá červená paprika
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Všetku zeleninu si pokrájame a aj s ostatnými ingredienciami pridáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou a varíme 20 min. Po uvarení rozmixujeme ponorným mixérom.
- Keď je polievka uvarená, pridáme 1 PL medu, soľ, 1 PL citrónovú šťavu, struhneme muškátový oriešok, kúsok masla, soľ na zamiešame. Podávame s čestvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu
TIP : Zo zostatku čínskej kapusty si môžete spraviť vynikajúci prílohový šalát. Nakrájate kapustu na tenké pásiky, nastrúhate najemno mrkvu, citrón šťava, olej a soľ.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.