1 balenie stonkového zeleru 1 zemiak 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1/2 KL kari korenia štipku mletého koriandra štipku mletej rímskej rasce soľ maslo pár kvapiek citrónu (nemusí byť) čierny sezam na ozdobu Na masle speníme cibuľu s nasekaným cesnakom, pridáme na kúsky nakrájaný zeler, zemiak a varíme vo vývare príp. v osolenej vode do mäkka približne 15-20 minút. Celú zmes rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, v prípade potreby rozriedime vývarom. Na záver pridáme zvyšné koreniny, pár kvapiek citrónu a môžeme ísť na to 😉 Podávame s krutónmi a sezamovými semienkami.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.