Tu je recept na náš obľúbený klasický cheesecake. 120 gr maslových sušienok treba rozmixovať a zmiešať s 80 gr roztopeného masla. Na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie rozotrieme sušienkovú zmes a jemne pritlačíme k bokom formy. Na krém vymiešame 350 gr mascarpone, 250 ml smotany na sľahanie, 3 vajcia, 3 PL práškového cukru, 2 zarovnané lyžice hladkej múky, 1 vanilkový lusk. Nanesieme na sušienkovú zmes a pečieme na 170 stupnoch cca 45 minút. Po vychladnutí nanesieme polevu z lesného ovocia, na ktorú potrebujeme 150 gr mrazeného ovocia, 4 PL hnedého cukru, 1 kopcovitú lyžičku šrobu. Všetko povaríme na miernom ohni a nanesieme na cheesecake. Po vychladnutí dáme stuhnúť do chladničky.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.