Najjemnejšia piškóta na svete
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Množstvo | Príprava |
26 cm tortová forma | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
|
Čo budeme potrebovať
- CESTO
- 3 ks vajce
- 4 PL trstinový cukor
- 150 ml 33% šľahačková smotana
- 180 g špaldová hladká múka
- 8 g bezfosfátový prášok do pečiva
- tvarohová posýpka
- 250 g tučný hrudkovitý tvaroh
- 1 ks žĺtko
- 2 PL trstinový cukor
- 1 PL pudingový prášok vanilkový
- 1 PL citrónová šťava
- Ovocná posýpka
- 3 hrste čerstvé alebo mrazené ovocie maliny, jahody, čučoriedky, ríbezle
- 1 PL práškový cukor
- 1 PL pudingový prášok
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
- Celé vajcia pokojne rovno z chladničky dáme šľahať s cukrom na 10 minút.
- Medzitým si v jednej miske zmiešame suroviny na tvarohovú a v druhej na ovocnú posýpku. Múku aj prášok do pečiva dáme do misky a ručne prevzdušníme metličkou na šľahanie. Tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Keď už máme z vajíčok penu, znížime otáčky a pomaly prilievame šľahačkovú smotanu. Pomaly metličkou pridávame aj múku s práškom do pečiva. Každá múka saje inak, preto vždy sledujeme konzistenciu cesta. Mala by byť ani hustá ani riedka, cesto pomaly stekajúce po špatule.
- Cesto vylejeme do tortovej formy, posypeme tvarohovou posýpkou a následne ovocnou posýpkou. Dáme piecť do rúry na 160 -170 stupňov teplovzduch cca 20 minút.
Poznámka k receptu
TIP: Špaldovú múku môžete zameniť za 200g pšeničnej. Bezfosfátový prášok do pečiva je vínny kameň, je ho možné kúpiť v reťazcoch od Dr. Oetker taký zelený sáčok, alebo v drogérii DM. Pudingový prášok v recepte môžete nahradiť škrobom. Vrch koláčika môžete ešte posypať aj pomletými orechmi s cukrom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
dobry den Tinka, no mne sa to vobec nepodarilo 🙁 a to som sa tak tesila ze je to celkom jednoduche. po 20 minutach to nebolo upecene, po 40tich stred uplne riedky, po hodine sa to trosku dopieklo ale bolo to zvonku vyschnute a zvnutra take mokre. jedine co som dala inak je miesto slahackovej smotany 10%tnu na varenie a miesto pudingoveho prasku zlaty klas. a forma 23cm. myslite ze v tom som spravila chybu ?
Ani mne vobec nevysiel ako je v popise, a to som robila podla receptu
Piekla som 50 min, 23cm forma. Fantastický 😊 hneď sa zjedol. Odporúčam neotvárať rúru. Mne sa začal krásne dvíhať asi až po 40 minútach pečenia (180st, teplovzduch)