Rýchly, osviežujúci, letný 🙂

V lete treba rýchlo navariť a nestáť pri horúcich hrncoch, plus ľahko jesť, aby sme sa dokázali hýbať. Spojenie týchto dvoch atribútov sa spája v dokonalosť tohto šalátu.
| Množstvo | Príprava |
| 2 porcie | 10 min |
| Doba varenia |
| 5 min |
|
|
![]() | V lete treba rýchlo navariť a nestáť pri horúcich hrncoch, plus ľahko jesť, aby sme sa dokázali hýbať. Spojenie týchto dvoch atribútov sa spája v dokonalosť tohto šalátu.
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks ľadový šalát
- 1 balenie krevety
- 1 ks mrkva
- 1 ks citrón
- 20 gram maslo
- petržlenová vňať
- parmezán
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Krevety si obaríme horúcou vodou, vodu vylejeme. Krevety osolíme a vyžmýkame na ne šťavu z 1 citróna. Na panvici si rozpálime maslo, pridáme krevety aj so šťavou a restujeme cca 5 minút, pokým sa nám šťava zredukuje.
- Ľadový šalát si umyjeme, nakrájame a dáme do nádoby. Nastrúhame si mrkvu, pridáme krevety aj so šťavou, dobre premiešame. Nastrúhame parmezán a pridáme čerstvú nesekanú petržlenovú vňaťku. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Na kvalitu a chuť kreviet som veľmi prísna. Tie mrazené z Lidla ma však veľmi prekvapili. Sú naozaj fantastické a nesmrdia rybacinou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.
