Domov / Recept / Kura gra – domáca pečeňová pena

Kura gra – domáca pečeňová pena

neskutočne lahodná pečeňová pena

Kura gra - domáca pečeňová pena
Kura gra - domáca pečeňová pena
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Kura gra - domáca pečeňová pena
Kura gra - domáca pečeňová pena
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Šalotku si nakrájame nadrobno. Bravčovú, kačaciu masť, maslo, alebo olivový olej si rozhorúčime na panvici a šalotku zľahka restujeme dosklovita cca 3 minútky.
  2. Medzitým si nakrájame pečienky na malé kúsky a zbavíme ich vláseníc. Pridáme k cibuľke, zvýšime oheň a sprudka restujeme jednu až dve minútky, podľa veľkosti nakrájaných pečienok. Pridáme brandy a dusíme ešte pol minútky. Dôležité je restovať ich krátko. Pečienky majú zostať mäkučké a nie tvrdé, spravené vnútri tak akurát ako jemne ružová panenka. Oheň vypneme, pridáme mletú červenú papriku, soľ, majoránku a premiešame.
  3. Zmes si preložíme do mixéra, pridáme šlahačkovú smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Zo šlahačky môžete pridať aj tú tuhú časť, pridá na krémovosti, prípadne aj o trochu viac, ak chcete mať ľahodnejšiu konzistenciu. V prípade potreby ešte dosolíme, chuť môžete vyladiť aj citrónovou šťavou. Paštétou naplníme poháriky a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15-30 min, ideálne hodinku.
  4. Následne na vrch rozvrstvíme brusnicový džem.
    Následne na vrch rozvrstvíme brusnicový džem.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Delikátna škvarková pomazánka

neskutočne delikátna slovenská klasika Delikátna škvarková pomazánka Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 3.6 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

6 komentárov

  1. Dá sa použiť aj bravčová pečienka ?

  2. Tinka koľko vydrží táto paštéta v chlade?

  3. Tinka, cim by som mohla nahradit smotanu (dcera nemoze mliecne vyrobky), tak aby sa zachovala chut?
    Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *