Domov / Recept / Kysnutý slivkáč

Kysnutý slivkáč

prvý koláč, ktorý robím keď začne slivkový sezóna

Kysnutý slivkáč
Kysnutý slivkáč
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď príde slivková sezóna, prvé čo pečiem, je tento slivkový koláč. Milujem jeho šťavnatosť a chrumkavú posýpku. Tradičný recept, ktorý je odľahčený, v ozdravenej verzii nielenže chutí neodolateľne, ale aj vaše telo ho prijme a lepšie strávi. Vynikajúci aj v bezlaktózovej verzii.
Príprava
30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 60 min
Príprava
30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 60 min
Kysnutý slivkáč
Kysnutý slivkáč
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď príde slivková sezóna, prvé čo pečiem, je tento slivkový koláč. Milujem jeho šťavnatosť a chrumkavú posýpku. Tradičný recept, ktorý je odľahčený, v ozdravenej verzii nielenže chutí neodolateľne, ale aj vaše telo ho prijme a lepšie strávi. Vynikajúci aj v bezlaktózovej verzii.
Príprava
30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 60 min
Príprava
30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: klasický veľký hlboký plech
Postup prípravy
  1. Z chladničky vyberieme maslo a ohrejeme mlieko. Pripravíme si kvások z mlieka, medu a kocky droždia. Zľahka zamiešame a necháme vzísť kvások.
  2. Medzitým si navážime múky, pridáme žĺtky, maslo a štipku soli. Prilejeme vzniknutý kvások, vymiešame ručným mixérom s metličkami na cesto. Cesto je veľmi lepivé, je to tak v poriadku. Posypeme múkou, prikryjeme dvomi utierkami a necháme 30 - 40 minút kysnúť.
  3. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, horný aj dolný ohrev.
  4. Slivky si umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrtinky. Zmiešame ich s 3 PL trstinového cukru a 1 ČL cejlónskej škorice. Pripravíme si mrveničku, všetky ingrediencie rukami zmiešame.
  5. Veľký plech vymažeme maslom, presunieme naň cesto a naolejovanou rukou ho roztlačíme až k okrajom. Posypeme slivkami a polejeme ešte 3 PL medu. Rozmrvíme mrveničku a pečieme asi 30 minút. Keď zavonia, je hotový.
Poznámka k receptu

TIP: Vynikajúci je aj bezlaktózovej verzii, namiesto masla dáme kokosový olej a rastlinné mlieko.

Zdroj inšpirácie: Adriána Poláková

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Cuketový perník

úžasný, šťavnatý, bleskový a zdravý cuketový perník Hodnotienie: 17 Hodnotenie: 3.94 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.