bez zvyškov

Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
| Množstvo | Príprava |
| 6 porcii | 5 min |
| Doba varenia |
| 30 min |
|
|
![]() | Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
|
Čo budeme potrebovať
- 5 ks cesnak
- 1 malá hokkaido tekvica
- 1 ks zelená paprika
- 1/2 ks červená paprika
- 2 ks rajčina
- 2 hrste fazuľové struky zelené alebo žlté
- 1 hrsť mladý hrášok
- ľubovoľné vňate - zelerová, mrkvová, petržlenová
- na dochutenie rasca, mletá červená paprika, soľ, citrón, med, petržlenová vňať
Množstvo: porcii
Postup prípravy
- Do kanvice dáme zovrieť 2 litre vody.
- Cesnak nakrájame nadrobno a na panvici rozhorúčime maslo. Necháme ich aj s celou rascou minútku speniť. Následne pridáme vnútro z tekvice – vlásočnice aj jadierka. Zamiešame a poprášime mletou červenou paprikou, zároveň pridáme prepolené čerstvé papriky a prepolené rajčiny. Následne pridáme to, čo nám v chladničke zo zeleniny zostalo, netreba sa báť kombinácií. Vhodíme vňate, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 20 minút.
- Tekvicu nakrájame na hrubšie pásiky, pridáme fazulové struky vcelku a necháme variť 10 minút.
- Vývar scedíme, struky vyberieme, spolu s uvarenou tekvicou nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Pridáme hrášok a necháme ešte 2 minutky povariť.
- Dochutíme mojím srdcovým kvartetom – soľou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a medom.
Poznámka k receptu
TIP: Do polievky môžete vhodiť akúkoľvek zostatkovú zeleninu proste kúsok toho a toho, čo vám zostane v chladničke z obeda, či raňajok. Vývar dostane úžasne na chuti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.
Tato polievka je skutocne vynikajuca.
Kedze som ju varila aj pre deti pouzila som menej cesnaku a doplnila aj mrkvu a zeler. Skvele vyuzitie duziny z tekvice.
Velmi nam chutila, dakujem za recept.