Suroviny na tortovú formu s priemerom 20 cm Korpus: 2 vajcia 2 lyžice rozpusteného masla štipka soli ½ lyžičky vanilkového extraktu (alebo 1 balíček vanilkového cukru) 60 g cukru 35 g múky 35 g škrobu 1 lyžička prášku do pečiva 60g mleté lieskové oriešky 50 g nasekaných mandlí alebo orechov 50 g nasekanej horkej čokolády Vajcia, maslo, cukor, soľ, vanilkový extrakt alebo cukor šľaháme mixérom aspoň 5 min. Do zmesy zľahka primiešame preosiatu múku s práškovým cukrom, škrob a ostatné ingrediencie . Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 20 minút pri 190 °C. Krém: 400 ml smotany 2 smetafix 300 g mascarpone alebo syr Philadelphia 50 g práškového cukru 2 lyžičky limetovej šťavy ½ lyžičky vanilkového extraktu (alebo 1 balíček vanilínového cukru) 300 g ovocia (ríbezle, černice, čerešne, maliny, čučoriedky) 100 ml vody 30-100 g cukru (podľa chuti) ½ Želatína na stuženie krémov Ovocie s cukrom a vodou privedieme k varu, rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Pridáme želatínu a varíme ešte 2 minúty. Necháme vychladnúť. Šlahačku vyšlahame do tuha (keď začne tuhnúť pridáme Smetafix). Mascarpone vymiešame s cukrom, limetkovou šťavou a s van. extraktom. Primiešame aj vyšľahanú šľahačku. Krém a ovocné želé zľahka premiešame s metličkou, aby sme dostali mramorový efekt. Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť vložíme do tortovej formy, nalejeme krém a na vrch dáme druhú časť korpusu. Tortu dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny stuhnúť. Vrch si môžeme ozdobiť ovocím a rozpustenou čokoládou príp. práškovým cukrom.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.