Cesto: 5 vajíčok, 200g kryštálového cukru, 1dcl oleja, 1dcl vody, 200g pomletého maku, 1 ks prášku do pečiva Plnka: 250g mascarpone, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru Z vajíčok a cukru si vyšľaháme zmes. Pridávame postupne olej a vodu. Lopatkou primiešavame mak a prášok do pečiva. Pečieme na 200° na 30min. Po upečení horúci korpus necháme vychladnúť a rozdelíme ho na 2 časti. Mascarpone, smotanu a cukor mixérom vymiešame. Plnku natrieme na prvú časť cesta prikryjeme druhým cestom a natrieme zvyšok plnky. Ozdobíme malinami.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.