Recept si môžete prispôsobiť veľkosti plechu (ja používam 32 x 37 cm) Cesto: 45-50 dkg hladkej múky 20 dkg práškového cukru 2 lyžice rumu 2 vajcia 1,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny 10 dkg margarínu 2 lyžice medu Vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 diely. Upečieme na spodnej časti plechu (180oC cca 10-15 min) Plnka: 1 liter mlieka 2 žĺtka 2 zlaté klasy 3 lyžice hladkej múky 15 dkg kryštálového cukru (pridávam na začiatku do mlieka) 1 margarín (vmiešame do vychladnutého pudingu) Na spodný plát natrieme plnku, na ktorú natrieme šľahačku (500 ml + 2 x vanilkový cukor). V prípade potreby môžete do šľahačky pridať aj stužovač. Zakryjeme drukým plátom. Krájame až na druhý deň, keď koláč odmäkne. Pocukrujeme a potom už len DOBRÚ CHUŤ 8)
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.