Ingrediencie: 300 g hladká špaldová múka biela 200 g hladká špaldová celozrnná múka 25 g droždia 5 lyžíc cukru 50 g masla 1 lyžička soli 300 ml mlieka Na potretie: 1žĺtko zmiešané s mliekom Posýpka: Mak Postup: Z cca 100ml mlieka, lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku, cukor a soľ zmiešame, pridáme kvások, maslo a zvyšné mlieko. Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť v rychlokyske. Z vykysnutého cesta si vypracujeme 30g bochníčky (cca 33ks), ktoré ešte necháme cca 20 min podkysnúť. Potom potrieme žltkom, ktoré sme rozriedili s mliekom a ak chceme posypeme celým makom. Pečieme v predhriatej rúre na 200C cca 12min. Naše deti ich majú veľmi radi na raňajky s domácim marhuľovým džemom a často ich balím aj na desiatu pre dcéru. Samozrejme, že sa dajú jesť aj so salámou či syrom.. sú to také väčšie jednohubky. Recept pochádza z talianska.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.