Moja narodeninová torta

Rada vymýšľam a skúšam nové veci. Jednou z tých vydarených bola aj torta na moje narodeniny. POTREBUJEME: na makove cesto: 3vajicka 50g kr. cukru 50ml oleja cca 100-120ml mlieka 140g hl,spaldovej muky 60g mlety ochuteny mak (preto som ubrala cukru) 1/2bal. pr.do pec Bielka vyslahame so stipkou soli dotuha. Zltka mixneme s cukrom, prilejeme olej, mlieko a primixujeme suche suroviny.Vmiesame jemne sneh. Pecieme na 180, kym sa cesto nelepi na spajdlu. Kokosove cesto: 3vajicka 2PL kr.cukor 2PL kokosovy cukor 3,5PL kokosovy olej 1konzerva kokosoveho mlieka (160ml) 5PL vody 140g hl. spaldova muka 40g struhany kokos 1PL kokosova muka 1,5 CL sody bicarbony Bielka vyslahame so stipkou soli dotuha. Yltka vymixujeme s cukrom do peny, pridame olej, kokosove mlieko, vodu a vsetky sypke suroviny, nakoniec zlahka vmiesame sneh a pecieme na 180. Biely krem: 250g hrudkovy tvaroh 1van. cukor 250ml slahackova smotama Vsetko spolu vymixujeme dotuha. Ak chcete sladsie, pridajte cukru. COKO krem: 90g horka 80% cokolada 250ml slahackova smotana Cokoladu nalameme do hrnca a rozpustime v 75ml smotany, dame dobre vychladit do chladnnicky. Potom vymixujeme so zvysnou smotanou dotuha. Pozor, riadne to prska :grinning: krem je horky, ak chcete sladsi, vymente druh cokolady. Na podnos dame makovy korpus, polejeme ho silnou vychladenou kavou (2PL zrnkovej kavy, 2PL cukru a asi 3dcl vody), potrieme marhulovym dzemom. Potrieme bielym kremom, naukladame cucoriedky. Zakryjeme kokosovym korpusom, dotrieme boky torty. Kokkosovy korpus opat polejeme kavou, potrieme marhulovym dzemom, dame coko krem. Ozdobime jahodami, hroznom, cucoriedkami a mini piskotami (Seditky).

Autor: Lucia Benovicova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.