Mrkvová bábovka

Ingrediencie: 350 g mrkvy (najemno nastrúhaná), 350 g špaldovej múky, 180 g trstinového cukru, 2 vajcia, 3 dcl smotany na šľahanie, 1 vanilkový lusk, 1 bezfosfátový prášok do pečiva Postup: Bielka vyšľahať s cukrom, postupne pridávať žĺtka, šľahačku, vanilku, olej, mrkvu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Celé premiešať a vliať do bábovkovej formy (vymastená a vysypaná hrubou múkou). Prikryť alobalom a piecť 1:15 hod. na 180 ´C.

Autor: Lindus

Pozri tiež

Koláčik ako obláčik

Najjemnejšia piškóta na svete Koláčik ako obláčik Hodnotienie: 20 Hodnotenie: 4.05 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Jeden komentár

  1. Dobrý deň,pripravujem bábovku a zisťujem,že pridáva sa olej,aké koľko?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.