Ingrediencie Korpus: 7 kusov vajicok 7 polievkových lyžic trstinový cukor 4 polievkových lyžic kakaa 1⁄2 balíka prášku do pečiva Smotanový krém: 500 gramov mascarpone 200 millilitrov slahackovej smotany 2 čajové lyžičky práškového cukru 1 vanilkový cukor 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy Čokoládové ganache 100 gramov horkej čokolády 50 millilitrov slahackovej smotany Ovocie 500 gramov ľubovoľného čerstvého ovocia Postup Korpus Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu, žĺtka so zvyšným cukrom do peny. Kakao zmiešame s práškom do pečiva. Všetko spolu zľahka spojíme, kakao je lepšie preosiať. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení dáme dole z korpusu papier na pečenie a necháme vychladnúť. Ak robíme len roládu, ešte horúci korpus zrolujeme s druhým papierom na pečenie. Smotanový krém Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a citrónovou šťavou. Ovocie očistíme, opláchneme a vysušíme. Ganache Smotanu zohrejeme nad parou a do horúcej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Ak sa vám zdá husté, môžete pridať ešte smotanu, alebo len trochu mlieka. Dokončenie Korpus pozdlžne rozrežeme na 5 častí. Na to rozotrieme krém a rovnomerne rozdelíme ovocie. Trochu krému si necháme na potretie vrchu torty. Asi šikovnejšie je až v tejto fáze rozrezať korpus. Ovocie treba viac zatlačiť do krému, alebo ešte lepšie zamiešajte ho do krému pred rozotieraním na korpus. Torta tak bude lepšie držať tvar. Opatrne začneme rolovať prvý pás korpusu. Pripojíme k nemu druhý pas. Takto zrolovaný korpus si uložíme na podnos. Opatrne zboku k nemu postupne dookola priložíme ďalšie dva pásy. Okolo korpusu stiahnem rafik. Ak sa otvára, spevníte ho šnúrkou. Na vrch torty rozotrieme zvyšný krém a dáme na pár hodín do chladničky. Na schladenú tortu rozotrieme ganache, len tak ležérne, necháme stekať po okrajoch. Dozdobíme podľa fantázie.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.