lahodná zimná zahrievačka 🙂
Milujem zimnú atmosféru vianočných trhov ?. Každým rokom sme ruka v ruke s manželom chodili po rôznych mestách a nasávali to čaro prítomného okamihu ? Tú atmosféru si rada vychutnávam aj doma, keď sa nám po byte rozvinie vôňa vareného vínka a všetkých tých úžasných vianočných korenín v ňom ? Pripravte si aj vy moje varené ovocné vínko a vychutnajte so svojimi najbližšími ?
Množstvo | Príprava |
7 deci | 10 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Milujem zimnú atmosféru vianočných trhov ?. Každým rokom sme ruka v ruke s manželom chodili po rôznych mestách a nasávali to čaro prítomného okamihu ? Tú atmosféru si rada vychutnávam aj doma, keď sa nám po byte rozvinie vôňa vareného vínka a všetkých tých úžasných vianočných korenín v ňom ? Pripravte si aj vy moje varené ovocné vínko a vychutnajte so svojimi najbližšími ?
|
Čo budeme potrebovať
- 700 ml ružové víno
- 1 ks granátové jablko
- 350 ml voda
- 5 ks klinčeky
- 2 ks badyán
- 1 celá škorica
- 1 PL med
- 1/3 šťava limetka
Množstvo: deci
Postup prípravy
- Najprv si dáme do hrnca variť 200 ml vody s koreninami. Od bodu varu oheň znížime a varíme 10 min, aby nám koreniny uvoľnili svoju vôňu a chuť.
- Medzitým si pripravíme vyššiu a širšiu misku. Granátové jablko si prekrojíme napoly, položíme reznou stranou do dlane a tĺčikom na mäso doň udierame tak, aby nám cez dlaň padali do misky zrniečka. Tento spôsob mám veľmi rada, je to taký rýchly zlepšovák. Takto otlčieme obe polovičky.
- Zrniečka s jablka preložíme do mixéra, zalejeme 150 ml vody a poriadne rozmixujeme. Precedíme a prepasírujeme cez plátno, alebo dvakrát cez sitko, aby sme sa zbavili rozdrvených jadierok.
- Do hrnca s vodou nalejeme ovocnú šťavu z jablka, pridáme víno, med, vyštikáme šťavu z limetky, necháme zovrieť a vypneme.
- Precedíme a vychutnávame <3
Poznámka k receptu
TIP : ak si chcete uvariť nealkoholické víno, tak dajte víno variť hneď na začiatok aj s vodou :* Varom sa alkohol vyparí.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.