Domov / Recept / Pečená plnená paprika

Pečená plnená paprika

vynikajúce, vychutené jedlo.

Pečená plnená paprika
Print Recipe
Toto jedlo je tak vynikajúce 🙂 Aj napriek tomu, že je vegetariánske, cuketa nahrádza "mäsitosť". Zasýti a rozvinie chuťové bunky :* Odporúčam k jedlu pripraviť listový šalát s bazalkovou zálievkou. Dokopy dokonalosť pre všetky vaše chuťové poháriky :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Pečená plnená paprika
Print Recipe
Toto jedlo je tak vynikajúce 🙂 Aj napriek tomu, že je vegetariánske, cuketa nahrádza "mäsitosť". Zasýti a rozvinie chuťové bunky :* Odporúčam k jedlu pripraviť listový šalát s bazalkovou zálievkou. Dokopy dokonalosť pre všetky vaše chuťové poháriky :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 200 stupňov hore dole bez ventilátora (teplovzduchu), aby nám nevysušilo papriku.
  2. Vždy keď niečo varím, tak si dám zovrieť vodu v kanvici. Jedlo je priravené oveľa rýchlejšie, ako keď vrie voda v hrnci. Do hrnca si dáme pšeno, osolíme a zalejeme vriacou vodou tesne nad. Prikryjeme pokrievkou a necháme na malom ohni 10 min variť ( pokým sa nám voda nevyparí) a vypneme.
  3. Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu a pór. Na panvicu si dáme olivový olej a osmahneme cibuľu aj pór dosklovita cca 3 min. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a necháme minútku prevoňať. Cuketu si nakrájame nadrobno a pridáme k zmesi. Restujeme 3 minútky. Pridáme drvenú rascu, kurkumu, soľ, pretlak, alebo rajčinovú omáčku, pridáme uvarené pšeno, premiešame a odstavíme.
  4. Zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom. Papriky si prerežeme napoly, vyberieme jadrovník a naplníme zmesou. Kľudne trošku kopcovitejšie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 min. Potom zmes vytiahneme, na papriky navrstvíme nastrúhaný syr a dáme zapiecť na 10 min. Podávame s nakrájaným hlávkovým šalátom a bazalkovou zálievkou.
Poznámka k receptu

TIP : namiesto paprík takto môžete naplniť aj cukety. Ako náplň môžete použiť akúkoľvek obľúbenú zeleninu, pridať tuniaka či pomleté mäso :*

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom

obed pre celú rodinu, nenáročný a neskutočne chutný Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom …

Jeden komentár

  1. Tinka prosim Ta aky syr je vhodny na postruhanie ? vdaka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *