Domov / Recept / Pečené šišky

Pečené šišky

lepšie ako pražené 🙂

Pečené šišky
Print Recipe
Keď som zbadala tieto pečené šišky u Lenky zo Zdravé pečenie, musela som vyskúšať. Sú neskutočné! Zvonku chrumkavé, vnútri hebké a nadýchané. Úplne dokonalé, celé zo zdravých surovín <3 Cesto bolo tak hebké a vláčne. Toto musíte vyskúšať :* Ja som si recept prerobila na kvasnice, nakoľko kvások už nemám, u lenky nájdete kváskovú verziu.
Množstvo Príprava
30 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 60 min
Množstvo Príprava
30 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 60 min
Pečené šišky
Print Recipe
Keď som zbadala tieto pečené šišky u Lenky zo Zdravé pečenie, musela som vyskúšať. Sú neskutočné! Zvonku chrumkavé, vnútri hebké a nadýchané. Úplne dokonalé, celé zo zdravých surovín <3 Cesto bolo tak hebké a vláčne. Toto musíte vyskúšať :* Ja som si recept prerobila na kvasnice, nakoľko kvások už nemám, u lenky nájdete kváskovú verziu.
Množstvo Príprava
30 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 60 min
Množstvo Príprava
30 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Mlieko si zohrejeme, aby bolo teplé (nie horúce), pridáme med, rozmrvíme kvasnice, zamiešame a necháme nabobtnať 10 min.
  2. Medzitým si do nádoby navážime múky, pridáme cukor, citrón šťavu, rum, vajce a maslo. Nalejeme vzídený kvások a pomiešame varechou, aby sa zmes spojila. Následne necháme vyhnietiť robotom 5 min, do úplne hladkého cesta. Ak by sa veľmi lepilo, prisypte ešte trochu múky.
  3. Zapracované jemne lepivé cesto si dáme na podložku a trochu zapracujeme rukami v múke. Akoby ste skladali obálku z papiera, z krajov dostredu. S cestom sa úžasne pracuje, je neskutočne hebké a elastické. Cesto trochu pomúčime a dáme do nádoby. Prikryjeme a necháme 60 min nakysnúť.
  4. Zapneme si rúru na 180 stupňov bez teplovzduchu, s teplovzduchom na 160 stupňov.
  5. Vykysnuté cesto dáme na pomúčený vál a jemne nahrubšie vyvaľkáme. Tak na 1.5 centimetra. Pohárom, alebo väčším vykrajovátkom vykrajujeme šišky, ktoré preložíme na plech s pečiacim papierom. Nechávame malé rozostupy. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 min podkysnúť.
  6. Keď sú už podkysnuté, do stredu každej prstom zatlačíme a urobíme jamku. Dáme piecť na 14-15 min, pokým nezhnednú. Pripravíme si polevu : 30 gram masla, 1 PL rumu, 1 čl pomletého trstinového cukru si rozmiešame a hneď po upečení tým šišky celé potrieme. Keď vychladnú, navrch dáme kopku hustého džemu a môžeme pofrkať čokoládou. Prípadne šišky môžete aj dovnútra naplniť džemom.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Makové očká

Rýchle, zdravé, chutné a neskutočne dobré <3 Navyše bez cukru, vhodné aj pre deti, nielen pre makoholikov :*

2 komentáre

  1. Dnes otestovane..vyborne su. Aj moj anti-spaldovy manzel mal gucky za usami 🙂

  2. excelentné šišky, olizovali sme si všetky prstíky…TOPKA 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *