vynikajúce jedlo 🙂
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne.
Príprava |
15 min |
Doba varenia |
20-40 min |
|
|
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne.
|
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
- Zemiaky si môžete upiecť alebo uvariť a následne trochu osmahnúť na oleji na panvici. Rúru si predhrejeme na 180-200 stupňov.
- Zemiaky si pod vodou vydrhneme kefkou a necháme odtiecť. Preložíme do nádoby, polejeme olivovým olejom, posypeme soľou a dáme na plytký plech na papier na pečenie. Dĺžka pečenia závisí od toho, aké sú veľké. Po 20 minútach do nich pichnite vidličkou a podľa toho zistíte.
- Upečené zemiaky prekrojíme, vložíme dovnútra kúsok masla, osolíme vnútro a pridáme kopček kyslej smotany a posypeme bylinkami alebo kôprom. Vynikajúcou prílohou je kyslá kapusta, alebo čerstvý šalát z čiernej reďkovky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.