Perníkové muffinky plnené džemom

Budeme potrebovať: • 1 vajíčko • 2,5 dl mlieka • 70 g medu • 0,5 dl oleja • 280 g hladkej múky • 100 g kryštál. cukru • 1 bal. kypriaceho prášku Dr. Oetker • 1 lyžica kakaa • 3 lyžičky perníkového korenia • džem Naozaj veľmi jednoduchá príprava – všetky tekuté ingrediencie spolu vymiešame, všetky suché ingrediencie pomiešame a nakoniec ich spojíme a spracujeme cesto. Plech na maffiny vyložíme košíkmi, do každého dáme lyžicu cesta, na to lyžičku džemu a prikryjeme lyžicou cesta. malo by to byť tak do 3/4 košíčka. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na cca 20 min. Po upečení necháme vychladnúť, vrch namočíme do rozpustenej čokolády a ozdobíme.

Autor: Stefania Vargova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.