Cesto: 250 ml čierneho piva ,250 g masla, 75 g kakaa, 400 g práškového cukru, 140 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 1 kávová lyžička vanilkového cukru, 275 g polohrubej múky, 2 a pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny Krém: 300 g neochuteného krémového syra Philadelphia ( dá sa to nahradiť neochutenými nátierkami, prípadne aj s mascarpone… výber je ľubovoľný) , 150 g práškového cukru, 125 ml smotany na šľahanie. Postup : Vo väčšej nádobe zohrejeme pivo, do ktorého sme pridali nakrájané maslo. Keď sa do polovice roztopí, odložíme zo sporáka. Pridáme kakao, cukor a dobre premiešame. V druhej mise rozmiešame kyslú smotanu, vajcia a vanilkovú arómu. Prilejeme k pivovej zmesi, vmiešame preosiatu múku so sódou bikarbónou a dobre vyšľaháme. (stačí aj varechou zamiešať). Hotové cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme drobné ovocie – maliny ríbezle a pečieme vo vopred predhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí potrieť ríbezľovým džemom. Krém: Syr vymiešame s práškovým cukrom, aby vznikla jemná krémová hmota. V druhej miske vyšľaháme šľahačku. Pridáme husto vyšľahanú šľahačku do syrovej hmoty a premiešame aby sa všetko spojilo. Po vychladnutí piškóty rovnomerne navrstvíme krém a necháme stuhnúť.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.