Domov / Recipe / Pizza tyčinky

Pizza tyčinky

neskutočne chrumkavý snack

Pizza tyčinky
Votes: 11
Rating: 4.09
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Niet nad vikendové zobkanie pri telke a vínku 🙂 Milujeme to <3 Dlho očakávaný recept na vynikajúce špaldové pizza paličky :* Sú tááááke chrumkavééé :D Sme na nich doslova závislí :D S cesnakovým dresingom top :* Zobnite si :*
Servings Prep Time
9 ks dlhých tenkých alebo 12 kratších paličiek 15 min
Cook Time Passive Time
7 min 2 hodiny
Servings Prep Time
9 ks dlhých tenkých alebo 12 kratších paličiek 15 min
Cook Time Passive Time
7 min 2 hodiny
Pizza tyčinky
Votes: 11
Rating: 4.09
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Niet nad vikendové zobkanie pri telke a vínku 🙂 Milujeme to <3 Dlho očakávaný recept na vynikajúce špaldové pizza paličky :* Sú tááááke chrumkavééé :D Sme na nich doslova závislí :D S cesnakovým dresingom top :* Zobnite si :*
Servings Prep Time
9 ks dlhých tenkých alebo 12 kratších paličiek 15 min
Cook Time Passive Time
7 min 2 hodiny
Servings Prep Time
9 ks dlhých tenkých alebo 12 kratších paličiek 15 min
Cook Time Passive Time
7 min 2 hodiny
Ingredients
Servings: ks dlhých tenkých alebo 12 kratších paličiek
Instructions
  1. Vo vode si rozmiešame kvasnice a cukor.
  2. Do nádoby navážime múku, pridáme soľ a zamiešame. Vlejeme tekutinu a rukou alebo robotom vypracujeme cesto. Cesto sa bude lepiť, rukami doňho ešte zapracujte múku, aby sa nelepilo. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1,5 až 2 hodiny (v prípade čerstvého droždia len 45 min). Závisí od teploty, ktorú máte v kuchyni.
  3. Keď máme cesto vykysnuté, zapneme si rúru na 220 stupňov režim pizza, alebo hore/dole ventilátor. Do rúry dáme aj plytký plech, približne do stredu. Pripravíme si podložku na šúlanie paličiek. Vrchnú polku podložky si po dĺžke poriadne pokvapkáme olejom, budeme v ňom paličky "obaľovať".
  4. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí, z každej si v ruke vytvarujeme úhľadnú rovnomernú guličku alebo šulec. Ak sa nám cesto lepí, kľudne si pomúčte ruky, alebo trochu cesto. V spodnej časti podložky (ktorá nie je naolejovaná) rukami ušúlajte paličky. Ideálne tenšie a dlhé ako šírka plechu. Ideálne rovnomerne hrubé, aby sa nám krásne upiekli. Každú paličku ešte prešúlajte v oleji, stačí len trochu raz, dva a preneste na papier na pečenie, alebo drevený lopár, aby ešte mierne podkysli. Takto spravte všetky tyčinky.
  5. Keď sa nám rúra vyhriala, otvorte ju a opatrne vysuňte plech (alebo vyberte pokým nemáte v rúre záražky, ktoré vám ho udržia a nespadne). Na plech po jednom prenášajte tyčinky. Ak sa vám veľmi nechce, môžete dať tyčinky na plech aj s papierom na pečenie, ale bez papiera sú oveľa chrumkavejšie a mňam. Pečte 7-8 minút podľa rúry dozlatava. Sú neskutočne chrumkavé. Táto várka vám vyjde na jeden plech.
  6. Výborný je k paličkám cesnakový dresing : 250 gram pochútkovej smotany, 150 gram šlahačkovej smotany, 4 PL olivový olej, 2 strúčiky cesnak, 1/2 čl sušený cesnak, červená mletá paprika, soľ, trochu medu, citrón šťava a petržlenová vňať.
Recipe Notes

TIP : ak chcete mať chlebovejšie pizza paličky, nahraďte 50 gram špaldovej múky za ražnú hladkú, alebo ražnú celozrnnú.

Zdroj inšpirácie : www.jamieoliver.com, autor receptu : Gennaro Contaldo

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Biele špaldové rohlíky

lepšie ako z obchodu 🙂 a pritom zdravé :* Biele špaldové rohlíky Votes: 3 Rating: …

4 komentáre

  1. super recept, velmi nam tycinky chutili a to som spravila dvojitu davku a do hodky boli prec 😉 na buduce z kila ?

  2. Výýýýýýýbornéééé, spravila som na skúšku, iba sa tak zaprášilo :)))))

  3. Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na ten cesnakový dressing, tá pochutkova smotana to je myslene kysla smotana?? a ta slahacka to ju treba najprv vyslahat ci iba tak spojit ..dakujem pekne 🙂

  4. Nie je ani čo dodať!!! Perfektné! Všetci z okolia, čo ich u nás jedli ich uz museli robit tiež. A z cesta robievam aj pizzu! Manžel povedal: “Keby si ju dala do krabice, tak si myslim ze si ju objednala.” Chválim Tinka!!! Možem skúsiť další recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *