Plnené medovníky

Cesto: 300 g hladká múka 180 g práškový cukor 2 pol. lyžice medu 2 ks vajcia pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny 1 káv. lyž. perníkové korenie Plnka: Domáci slivkový lekvár Poleva: Čokoláda+maslo Múku , práškový cukor , med , vajcia, sódu bikar. , perníkové korenie dáme do misky a vypracujeme cesto. Necháme odstáť 24 hod. v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku 0,4 mm a vykrajujeme a naplníme. Ja plním pred pečením ale mózete zlepovať lekvárom aj po upečení. Dávame na plech vystlaný papierom. Pečiemd pri teplote 150 C asi tak 15 min. Srdiečka trošku napučia. Po vychladnutí namáčame v poleve. Môžete rôzne dozdobiť.

Autor: Lienka

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.