Cesto: 300 g hladká múka 180 g práškový cukor 2 pol. lyžice medu 2 ks vajcia pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny 1 káv. lyž. perníkové korenie Plnka: Domáci slivkový lekvár Poleva: Čokoláda+maslo Múku , práškový cukor , med , vajcia, sódu bikar. , perníkové korenie dáme do misky a vypracujeme cesto. Necháme odstáť 24 hod. v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku 0,4 mm a vykrajujeme a naplníme. Ja plním pred pečením ale mózete zlepovať lekvárom aj po upečení. Dávame na plech vystlaný papierom. Pečiemd pri teplote 150 C asi tak 15 min. Srdiečka trošku napučia. Po vychladnutí namáčame v poleve. Môžete rôzne dozdobiť.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.