Domov / Recipe / Pražma kráľovská na masle a citrónoch

Pražma kráľovská na masle a citrónoch

Vynikajúca rybka, fantastické biele chutné mäso s minimom kostí.

Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou priam dokonalá.
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
30-40 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
30-40 min
Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou priam dokonalá.
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
30-40 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
30-40 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Pražmu si opláchneme pod vodou a vysušíme. Pečiacu misku si vyložíme alobalom a takú istú dĺžku necháme aj na pokrytie zvrchu. Ideálne nerozdelovať, jeden kus v celosti do ktorého zabalíme rybu.
  2. Na dno alobalu dáme 4 plátky masla, na to 4 krúžalky citrónu a posypeme korením. Dovnútra ryby dáme plátom masla a 2 plátky citrónu. Rybu poriadne obylinkujeme. Môžete použiť korenie na ryby, pizza korenie prípadne biele a čierne korenie, koriander, horčičné semienko, rozmarín, citrónovú kôru a hrubozrnnú soľ. Obylinkovanú rybku položíme na alobal a prikryjeme zvrchu alobalom. Alobaly spojíme a vytvoríme kapsu. Rybku dáme piecť na 200 stupňov 20 minút.
  3. Medzitým si pripravíme šalát. Špagetovou škrabkou (dostať bežne v obchodoch) si našúpeme zo zeleniny špagety. Pripravíme si zálievku - tekvicový olej, dijon horčica, med, soľ, citrónová šťava, a poriadne premiešame so zeleninou.
  4. Z rybky po 20 minutách odstránime vrchnú časť alobalu a necháme schrumkavieť kožu ešte cca 10 min (zvyknem prepnúť na funkciu grill). Výpek, čo nám zostane z rybky zmiešame s citrónovou šťavou a soľou a prelejeme cez rybku.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 7 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *