Púpavový olej

terapeutický masážny olej

Púpavový olej
Púpavový olej
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáci púpavový olej je výborný na vnútorné aj vonkajšie použitie. Tento olej je doslova terapeutický, výborný na regeneráciu pokožky a svalov a problémy s kĺbami. Tým, že je zastudena macerovaný olej z neho vytiahne všetky potrebné živiny. Olej sa môže používať aj vnútorne na lyžičku, alebo ako zálievka na šalát a studenú kuchynu. Napomáha k tráveniu, revitalizuje obličky, pečeň a napomáha k stabilizácii krvného tlaku.
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Púpavový olej
Púpavový olej
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáci púpavový olej je výborný na vnútorné aj vonkajšie použitie. Tento olej je doslova terapeutický, výborný na regeneráciu pokožky a svalov a problémy s kĺbami. Tým, že je zastudena macerovaný olej z neho vytiahne všetky potrebné živiny. Olej sa môže používať aj vnútorne na lyžičku, alebo ako zálievka na šalát a studenú kuchynu. Napomáha k tráveniu, revitalizuje obličky, pečeň a napomáha k stabilizácii krvného tlaku.
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Púpavu ideálne zbierať po daždi (deň, dva) keď je čistá a v čase od 12-14 h vtedy je najviac otvorená a má najviac živín v sebe. Púpavu zbierame z čistého prostredia, aby sme ju nemuseli umývať a nestratili tým cenný peľ.
  2. Do skleneného pohára natlačíme púpavové kvety až po vrch a zalejeme olivovým olejom. Zavíčkujeme a dáme na parapetu na slnko macerovať 2-4 týždne, kým kvety stratia farbu a zhnednú. S pohárom môžme každý deň pohýbať, pootáčať, aby sa premiešal olej s púpavou a lepšie maceroval.
  3. Olej po macerovaní zlejeme, vyžmýkame a prelejeme do čistej sklenenej nádoby, najlepšie tmavej. Skladujeme na tmavom ideálne chladnejšom mieste.
Poznámka k receptu

tip: K púpave môžete pridať aj ľubovník bodkovaný, buď čerstvý, alebo sušený, napomáha k regenerácii. Presný pomer na olej neexistuje, zvyknem natlačiť bylinku koľko sa zmestí, zaliať olejom a zavrieť.

Zdroj obrázka : http://healthylifestylezone.com

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pravidlá súťaže na Facebooku

Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

2 komentáre

  1. Tinka prosím Ťa aký olivový olej používaš?

  2. Ďakujem za vašu prácu. Vidno, že je plná Lásky. Teším sa z toho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.