Čo treba (26 cm forma): 1 balenie lístkového cesta (ja som z 330 g chladeného cesta minula asi 200 g) 600 ml creme fraiche 2 celé vajcia 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na plátky 200 g slaniny 2 hrste strúhanej mozzarelly olej 2 štipky muškátového orecha, 2 štipky mletého čierneho korenia, 1/2 ČL soli Ako postupovať: Predhrejte si rúru na 200°C a olejom vymastite formu na pečenie. Cesto vyvaľkajte a vykrojte kruh s priemerom formy, a zo zvyšného cesta odkrojte pásiky výšky 2-3 cm, ktorými vysteľte aj okraje. Slaninku osmažte na panvici, pridajte k nej cibuľku. Creme fraiche zmiešajte s koreninami a vajciami a 1/2 vylejte na cesto. Potom na ňu poukladajte zmes slaniny a cibule, a následne vylejte zvyšnú časť plnky. Pred vložením do rúry koláč posypte syrom. Pečte cca 25-30 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Najlepší je dobre vychladený z chladničky, avšak my sme neodolali a ochutnali hneď ako mierne vychladol
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.