Potrebujeme: .1 lístkové cesto (v pôvodnom recepte sa hovorí o krehkom ceste) .250 g ricotty .250 ml mlieka .3 celé vajcia .soľ, čerstvé mleté korenie, čerstvý tymian, mletý muškátový orech .za dve hrste strúhaného syra Grana Padano .akákoľvek zelená burinka, ktorú máte radi 🙂 Ako každý kiš, aj tento je natotálku jednoduchý. Do rúry ho hodíte za 10 minút, ak máte cesto chladené (alebo vopred rozmrazené) a upečený je do hodinky 🙂 Cesto si rozvaľkajte a vysteľte ním vhodnú formu (ja som použila 30 cm keramickú z Ikea). No a stačí, keď všetky ostatné ingrediencie zmiešate, ochutnáte, či je to podľa vašich chuťových buniek ok, a tekutú zmes vylejete na cesto. Pečte pri 170°C. Mne sa takmer vždy stane, že stred koláča narastie poriadne do výšky, ale nemať strach – kiš po vytiahnutí z rúry a chladnutí uspôsobí svoje rozmery a spokojne si ho môžete odfotiť rovnako ako ja 🙂 Podávala som ho s kopou rukoly, kadejakého pestrofarebného šalátu, pridala som červené a žlté cherriny, uhorku, papriku, rôzne semiačka a kvapku sezamový oleja.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.