Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky

Aj rezeň vie byť zdravší a lepší než vyprážaný

Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Bravčové karé si nakrájame na 6 rezňov a namočíme ich do mlieka zvečera do rána, alebo aspoň na 2 hodinky. Mlieko zneutralizuje v mäse pachuť a rezne zostanú mäkkučké a jemnučké.
  2. 10 zemiakov si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka cca 10-12 min.
  3. Medzitým si pripravíme marinádu na rezne. Dva zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, cesnaky, múku, soľ, kurkumu a zamiešame.
  4. Rezne si opláchneme z mlieka, nareže okraje na piatich miestach po obvode centimetrovým zárezom, vyklepeme najemno a osolíme. Všetky ich ponoríme do marinády, aby sa každému dostalo z nech a na olivovom oleji na miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán. Hotové položíme na kuchynskú utierku, aby vsala prebytočný olej.
  5. Pórik si rozkrojíme dokríža a nakrájame na tenké kolieska. Do panvice si dáme trochu olivového oleja, pridámé pór a minútku na veľkom ohni sprudka orestujeme. Vypneme, osolíme, vhodíme maslo a necháme rozpustiť na luskoch. Hotové zemiaky pučítkom zľahka popučíme, pridáme pórik a zamiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  6. Fazuľky sprudka orestujeme na olivovom oleji cca 3 minútky. Dochutíme kúskom masla, citrónovou šťavou a soľou.
Poznámka k receptu

TIP: ak máte doma pesto, pridajte aj to do marinády na rezne, dodá výborne na chuti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Vyyyborneee ❤️❤️❤️ mňamka
    len neviem prečo moje varenie trvá raz toľko času ?

  2. Super recept, ešte lepšie sú, ak sa pred vyprážaním obalia v strúhanke. Bez nej sa mi pripaľovali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.