rýchly, fantastický a osviežujúci
Dokonalý víkendový zákusok 🙂 Nepečený, osviežujúci, spojenie bielej čokolády s kyslastými ríbezľami spolu neskutočne chuťovo ladí. Hotový ho máte raz-dva :*
Príprava |
20 min |
Čas na oddych počas varenia |
2 hodiny |
|
|
Dokonalý víkendový zákusok 🙂 Nepečený, osviežujúci, spojenie bielej čokolády s kyslastými ríbezľami spolu neskutočne chuťovo ladí. Hotový ho máte raz-dva :*
|
Čo budeme potrebovať
- 500 gram jemný tvaroh
- 400 gram biela čokoláda
- 250 ml 33% šľahačková smotana
- 10 hrstí ríbezle plus na ozdobenie
- 10 ks podlhovasté piškóty
Množstvo: 26 cm priemer
Postup prípravy
- Najprv si rozpustíme nad parou bielu čokoládu.
- Tvaroh si dáme do mixéra, prilejeme rozpustenú čokoládu, prisypeme odstopkované ríbezle a poriadne spolu rozmixujeme. Dosladíme podľa chuti, ja som už nič nepridávala.
- V miske si vyšlaháme šlahačku a opatrne ju ručne primiešame do zmesi.
- Na dno tortovej formy si naukladáme piškóty, zalejeme zmesou a dáme do chladničky na 2-4 hodiny najlepšie cez noc. Pred servírovaním dokola ozdobíme ríbezľami.
Poznámka k receptu
tento recept som sa nechala inšpirovať od marthy stewart.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.