Ríbezľový cheesecake s kyslou smotanou a škoricou

Postup: Maslové keksy si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy a necháme stuhnúť v chladničke. Na plnku si zmiešame pol kila hrudkovitého tvarohu, jeden práškový vanilkový puding, jednu sladkú smotanu, 1 vanilkový cukor, trstinový cukor podľa chuti, citrónovú kôru. Všetko poriadne premiešame (ja miešam tyčovým mixérom na krémovú konzistenciu) a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Nalejeme na pripravený korpus a dáme piecť na 180 stupňov a pečieme približne trištvrte hodinu pokiaľ nie je vrch pekne zapečený a stred ešte trasľavý. Vyberieme a necháme vo forme poriadne vychladnúť. Na vrch vychladnutej torty dáme 2 kyslé smotany vymiešané s vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame.

Autor: Lenka Repiska

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.