Šalát Nicoise

šalát ako plnohodnotný obed, ktorý dodá potrebné živiny a zasýti

Šalát Nicoise
Šalát Nicoise
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z rodinnej knihy 2. Jeden z mojich najobľúbenejších šalát Nicoise. Šalát, ktorým sa naozaj zasýtite, no zároveň vám po obede zostane energia aj na aktivity. Je to teplo-studený šalát, krásne variabilný podľa vašej chute, alebo toho, čo máte práve doma.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Šalát Nicoise
Šalát Nicoise
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z rodinnej knihy 2. Jeden z mojich najobľúbenejších šalát Nicoise. Šalát, ktorým sa naozaj zasýtite, no zároveň vám po obede zostane energia aj na aktivity. Je to teplo-studený šalát, krásne variabilný podľa vašej chute, alebo toho, čo máte práve doma.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do vody si dáme variť vajíčko na 3 minútky od bodu varu.
  2. Tuniakové stejky umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺž napoly, poriadne pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme sezamom, korením a soľou. Na panvici si rozpálime olivový olej a opečieme stejky z každej strany asi 3 minútky.
  3. Na druhú panvicu pridáme olivový olej a tiež sprudka restujeme zelené fazuľky, zhruba 4 minútky. Osolíme.
  4. Medzitým si pripravíme studenú časť šalátu. Ľadový šalát nakrájame na malé kocky, nahrubo k nemu nastrúhame mrkvu, osolíme, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a zamiešame. Servírujeme na jednu stranu misky.
  5. Na druhú stranu misky na dno vhodíme olivy, na olivy restované zelené fazuľky a do stredu hotového tuniaka.
  6. Vajíčko ošúpeme, prekrojíme na štvrtinky, osolíme a servírujeme na šalát.
Poznámka k receptu

TIP: Ak máte radi tuniakové stejky vnútri ružové, rybku neprekrajujte. My ich máme radi prepečené, preto prekrajujem. Do šalátu môžete pridať aj parmezán. Namiesto mrkvy, ak máte radi cherry rajčinky. Fazuľové struky sa dajú nahradiť cuketou. Ak si chcete prípravu uľahčiť, namiesto čerstvého tuniaka môžete použiť tuniaka z konzervy.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Svieži melónový šalát s morčacím mäskom

svieže a ľahké letné jedlo Svieži melónový šalát s morčacím mäskom Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.