bezmäsitá bleskovka 🙂

My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
| Množstvo | Príprava |
| 2 porcie | 10 min |
| Doba varenia |
| 10 min |
|
|
![]() | My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks pór
- 250 gram biele šampiňóny
- 150 gram ricotta
- 100 ml 33% šľahačková smotana
- 1 ks domáca knedľa
- na dochutenie mletá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, soľ, citrónová šťava
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Pórik si pozdĺžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na tenké pásiky. Na panvici si speníme kus masla, alebo oleja, pridáme pórik, oheň znížime a zľahka minútku restujeme.
- Medzitým si pod vodou/vo vode ručne ošúpeme šampiňóny od tej vrchnej jemnej šupky. Prekrojíme napoly, nakrájame na tenké plátky a pridáme k póriku. Dochutíme rascou a restujeme 3 minútky, pokým stratia na objeme. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, podlejeme trochou vody a dusíme ďalšie 3 minútky.
- Ricottu si rozhabarkujeme so smotanou a vlejeme do šampiňónov. Premiešame, necháme prehriať, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte rozriedime/zahustíme podľa potreby.
- Podávame s knedľou. Domácu si môžete pripraviť podĺa môjho receptu tu : domaca spaldova knedla
Poznámka k receptu
TIP: Namiesto knedli si môžete pripraviť aj kolienka, výborne sa spolu hodia. Ak máte radi curry, pridajte.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.
Tinka:)Sampionovy paprikas uz som ho robila viackrat a u nas ma velmi velky uspech.Ricottu ne a ne kupit bud zabudnem alebo nenajdem,namiesto dam Philadelphia original a je to mnamka.
Prave pozeram co dobreho si uvarit na vikend z Tvojich receptov.
Ver , ze to co robis ,robis dobre a hlavne s laskou a s velkym srdcom
Prajem pekny den:)
Simoncek
Simi spravila si mi taku radost, dakujem ti :*