Sladke hokaidovo-jablckove muffinky

Najprv si ocistime, pokrajame a v trube upecieme tekvicu na plechu s papierom na pecenie pri asi 200C do zmaknutie a nasledne rozmixujeme na pyre. Suche ingrediencie na cesto: 1hrncek hladkej muky, 1hrncek ovsenych vlociek, 1/2 hrnceka trstinoveho cukru, 1 a pol cajovej lyzicky prasku do peciva, trosku soli, za hrst lanovych semiacok. Tekute ingrediencie: min. 1 polievkova lyzica citronovej stavy, 1/4 hrnceka oleja, 1 hrncek acidka (najlepsie vanilkoveho), 1/2 hrnceka kyslej smotany, 1 vajicko, tekvicove pyre a domaca jablckova vyziva, prip. nastruhane jablcka. Vsetko spolu zmiesame, ak treba zriedime este mlieckom alebo acidkom. Upecieme pri 180C do zlatova a „nafuknutia“ – min.20 min. Dobru chut. Ja inak nikdy nerobim muffiny 2x rovnako – vzdy su tam nejake zmeny 😉 Moje deti ich miluju. A obrazok bol foteny len pre „moje“ potreby, takze nie je tip top.

Autor: Veronika

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.