Domov / Recept / Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Print Recipe
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou <3 sú také chrumkavé <3 Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min
Doba varenia
2 min
Množstvo Príprava
2 ks 15 min
Doba varenia
2 min
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Print Recipe
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou <3 sú také chrumkavé <3 Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min
Doba varenia
2 min
Množstvo Príprava
2 ks 15 min
Doba varenia
2 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Do hrnca dame zovrieť trochu vody. Keď zovrie, vhodíme špenát a necháme minútku prevrieť. Scedíme (vodu nevylievame). Do mixéra s S nožmi pridáme múku, soľ, pdp, špenát, vodu a necháme vypulzovať cesto. Krásne sa nám spojí.
  2. Pracovnú dosku si posypeme múkou a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Bochník rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme do kruhu tenkú placku, ideálne najviac ako nás pustí, takú tenkú ako palacinky. Odporúčam s cestom pracovať ešte keď je teplé a vyvaľkať si všetky placky. Potom keď cesto vychladne sa s ním už ťažšie pracuje.
  3. Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni opečieme na nej placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme este zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
  4. Ak nám na panvici zostanú olúpnuté kúsky, len ich zotrieme, aby sa nám neprihárali. Ak chcete mať quesadilly rýchlejšie hotové, robte súbežne na dvoch panviciach.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Poctivá domáca šunka

pravá, poctivá domáca, plná mäsitej chuti. Poctivá domáca šunka Print Recipe Poctivá Veľkonočná šunčička

2 komentáre

  1. Ahoj Tinka som diabetička a toto jedlo je také akurát aj pre diabetikov vhodné a veľmi veľmi dobré akurát som ja dala mozzarellu namiesto tučného syra mňam výborný recept

  2. Tinka medzi ingredienciami je olivovy olej, nevidim ho vsak v postupe. Kedy ho mam prosim pridat
    ? Dakujem ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *