Domov / Recipe / Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou <3 sú také chrumkavé <3 Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Servings Prep Time
2 ks 15 min
Cook Time
2 min
Servings Prep Time
2 ks 15 min
Cook Time
2 min
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou <3 sú také chrumkavé <3 Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Servings Prep Time
2 ks 15 min
Cook Time
2 min
Servings Prep Time
2 ks 15 min
Cook Time
2 min
Ingredients
Servings: ks
Instructions
  1. Do hrnca dame zovrieť trochu vody. Keď zovrie, vhodíme špenát a necháme minútku prevrieť. Scedíme (vodu nevylievame). Do mixéra s S nožmi pridáme múku, soľ, pdp, špenát, vodu a necháme vypulzovať cesto. Krásne sa nám spojí.
  2. Pracovnú dosku si posypeme múkou a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Bochník rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme do kruhu tenkú placku, ideálne najviac ako nás pustí, takú tenkú ako palacinky. Odporúčam s cestom pracovať ešte keď je teplé a vyvaľkať si všetky placky. Potom keď cesto vychladne sa s ním už ťažšie pracuje.
  3. Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni opečieme na nej placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme este zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
  4. Ak nám na panvici zostanú olúpnuté kúsky, len ich zotrieme, aby sa nám neprihárali. Ak chcete mať quesadilly rýchlejšie hotové, robte súbežne na dvoch panviciach.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Biele špaldové rohlíky

lepšie ako z obchodu 🙂 a pritom zdravé :* Biele špaldové rohlíky Votes: 3 Rating: …

2 komentáre

  1. Ahoj Tinka som diabetička a toto jedlo je také akurát aj pre diabetikov vhodné a veľmi veľmi dobré akurát som ja dala mozzarellu namiesto tučného syra mňam výborný recept

  2. Tinka medzi ingredienciami je olivovy olej, nevidim ho vsak v postupe. Kedy ho mam prosim pridat
    ? Dakujem ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *