Domov / Recept / Studený cestovinový šalát

Studený cestovinový šalát

jednoduché, originálne, fantastické a sýte :*

Studený cestovinový šalát
Studený cestovinový šalát
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia vynikajúca inšpirácia (nielen) na veľkú noc. Bonus najviac, najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Studený cestovinový šalát
Studený cestovinový šalát
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia vynikajúca inšpirácia (nielen) na veľkú noc. Bonus najviac, najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Cestovinový šalát je skvelá voľba, "skryje" všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osôb, za kalfas 😀
Postup prípravy
  1. Najhdlšie na príprave tohto šalátu je samotné krájanie všekej tej zeleniny. Ak to dáte do stroja, máte to hotové za menej ako polovicu času :* Cibuľu nakrájame nadrobno, zľahka osolíme a vyžmýkame pol citróna. Pomiešame. Týmto procesom cibuľa zmäkne a je ľahšie stráviteľná aj pre "žalúdkárov".
  2. Najprv si dáme variť cestoviny do horúcej vody. Môžete použiť akékoľvek, najkrajšie sú trojfarebné fusilli, ale môžete použiť akékoľvek. Uvaríme podľa návodu.
  3. Všetku zeleninu si pokrájame na malé kocky, alebo malé kúsky. Krásne sa zamiešajú do šalátu a sú naozaj chutné.
  4. Keď sú cestoviny uvarené, vodu zlejeme, ale nevylievame. Vrátime naspäť do hrnca a šupeneme tam brokolicu a špargľu v celosti, ktorej sme odrezali konce. Varíme 3 min. Cestoviny dáme vychladnúť.
  5. Do cestovín primiešame všetky nakrájané suroviny, fantázii sa medze nekladú, oni prijmú naozaj že všetko. Uvarené brokolicu rozmixujeme a pridáme k zmesi. Špargľu nakrájame na malé krúžalky. Pridáme tatarskú omáčku, smotany, dijon, trochu šťavy zo zaváraných uhoriek a aj z kukurice, dve tri hrste čerstvej pažítky a petržlenovej vňate (môžete aj medvedí cesnak, bazalku), soľ, mleté korenie a zamiešame. Vyvážime chute, podľa tej našej a dochutíme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zelerový šalát

Pripravte si šalát zo zeleru, iba tak, alebo na očká, je fantastický, nikto vám neuverí, …

10 komentárov

  1. Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ 🙂 Tak prave toto jedlo ci recept je max.nepriatel..vysoko kaloricke jedlo a nezdrave.. je toto jedlo velmi tazke na zaludok ci na obed alebo veceru..neodporucam….Pracujem ako sefkucharka v hoteli Kempinsky uz 5 rokov takze prax mam.

    • Milá Evka, do Kempinskeho chodíme každý rok, šéfkuchárov poznám, ale o Vás som ešte nepočula. V každom prípade, keď tento rok prídeme, špeciálne si Vás vyžiadam a som otvorená debate s Vami. Už teraz sa na stretnutie teším.

    • Môj názor je taký, že každý si môže vybrať. Ak sa Vám milá Eva zdá šalát nezdravý, tak si ho jednoducho neurobte. Alebo si pre Vás nevhodné suroviny nahraďte inou alternatívou a problém už nie je žiadny problém.

  2. Mila Tinka. Mozete upresnit o aku velku konzervu hrasku ide? Dakujem.

  3. A toho hrasku tolko ako sprargle? 🙂

  4. Salat je super a ak vam je nezdravy vymente smotanu a tatarsku za biely jogurt.

  5. Tinka no ja som hned ako sa maly poobede zobudil musela bezat do obchodu a vecer uz bol salatik hotovy. Davno som si sama pre seba nevarila fakt ze s chutou. Dakujem krasne :*
    P.S. Ja som dala celu kukuricu z tej vacsej plechovky 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *