Svieži čučoriedkový zákusok

Korpus: 150 g masla /iného tuku/, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 žĺtkov, z 5 bielkov sneh, 1 prášok do pečiva, 120 g mletých orechov alebo mandlí, 200 g mletého maku, ríbezľový džem • Na náplň: • tučný alebo polotučný tvaroh 500 g • vanilkový cukor2 ks • práškový cukor podľa chuti • šlahačková smotana 2 ks • želatínový stužovač za studena /Dr.Oetker/ • čučoriedkový kompót Tuk, žĺtka, 175 g cukru a vanilkový cukor vymiešame do spenenia, pridáme orechy, mak, sneh vyšľahaný s ostatným cukrom, práškom do pečiva a soľou. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Upečený, ešte teplý natrieme džemom. Šľahačku ušľaháme dotuha. Tvaroh zmiešame s cukrami. Pridáme vyšľahanú šľahačku a stužovač, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu tvarohovej hmoty natrieme opatrne stierkou na korpus, pridáme čučoriedky a potom zvyšok tvarohovej náplne. Šťavu z kompótu použijeme na želatinu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Ja som použila Žalatína a stužovač 2 v 1 príchuť čučoriedka.

Autor: Marta Hriňová

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.