ťahaná štrudla

125g hl.múky, 125g polohr.múky, 4pol.lyžice oleja, 1 káv.lyžička soli, 125ml vlažnej vody. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme mäkké cesto. Dáme ho do mikroténového sakla na 1,5 hod. odstáť na teplom mieste. Po vyklopení cesta zo sakla už cesto neprehadzujeme, len ho začneme valkať a ťahať na plachte ktorú máme pripravenú na stole. Po rozvalkaní, cesto plníme plnkou, byť makovou, orechovou… kto má ako rád, zvynieme a pečieme pri 180°C cca. 15 -20 min.

Autor: Sisa

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.