Tekvicová nátierka (tekvicový humus)

fantastická, rýchla a zdravá

Tekvicová nátierka (tekvicový humus)
Tekvicová nátierka (tekvicový humus)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Asi najlepšia pomazánka, akú som naposledy jedla. Dnes nám naozaj ohromne chutila. Kombinácia všetkých surovín dodá neskutočne vynikajúcu a vyváženú chuť. Navyše, hotovú ju máte za 10 min 🙂
Množstvo Príprava
3-4 porcie 7 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 min 5-10 min
Množstvo Príprava
3-4 porcie 7 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 min 5-10 min
Tekvicová nátierka (tekvicový humus)
Tekvicová nátierka (tekvicový humus)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Asi najlepšia pomazánka, akú som naposledy jedla. Dnes nám naozaj ohromne chutila. Kombinácia všetkých surovín dodá neskutočne vynikajúcu a vyváženú chuť. Navyše, hotovú ju máte za 10 min 🙂
Množstvo Príprava
3-4 porcie 7 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 min 5-10 min
Množstvo Príprava
3-4 porcie 7 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 min 5-10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu - urýchli to proces varenia.
  2. Tekvicu si rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na hrubšie pásiky a potom kocky. Nešúpeme, šupka rýchlo zmäkne, a krásne sa rozmixuje. Tekvicu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou tesne nad a varíme 3 minútky. Ak máte tekvicu, ktorá je staršia, alebo veľmi tvrdá, varte dlhšie 5 minút. Keď do nej pichnete, musí byť úplne mäkká. Môžete ju aj napariť, alebo upiecť, spôsob tepelnej úpravy je na vás.
  3. Uvarenú tekvicu zlejeme z vody, pridáme cícer zliaty z vody, čerstvé bylinky, soľ, olivový olej, parmezán, zakvapneme šťavou z limetky a rozmixujeme dohladka. Necháme chvíľu vychladnúť. Chutí fantasticky 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.