Na prípravu korpusu potrebujeme 150g ovsených vločiek, trochu teplej vody, 1-2 PL javorového sirupu (alebo iného sladidla), 1 vajíčko, 3 PL kokosového oleja. Všetko spolu zmiešame a hmotu natlačíme na dno a boky okrúhlej tortovej formy, dáme piecť na 190 stupňov 10 min. Plnku si pripravíme vymiešaním tekvicového pyré (z tekvice Hokkaido) s jemným tvarohom, ricottou, 3 vajíčkami, škoricou, štipkou muškátového orieška a zázvoru, osladíme podľa chuti napr. javorovým sirupom. Nalejeme na predpečený korpus a pečieme na 180 stupňov asi 50 min. 🙂
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.