Tekvicový páj

Potrebujete (20 cm forma): .1,5 hrnčeka hladkej múky .1/2 hrnčeka dobre vychladeného strúhaného masla .1 ČL soli .2 ČL práškového cukru .2 PL dobre vychladeného mlieka Na plnku: .400 g domáceho tekvicového pyré .130 g tmavohnedého cukru (tu chutí ako karamel) .2 celé vajcia .100 g nesladeného kondenzovaného mlieka .1 PL roztopeného masla .1 ČL perníkového korenia .1 ČL mletej škorice .1 cm strúhaného čerstvého zázvoru .štipka soli Ako na to: Pre chrumkavé cesto zmiešajte múku, maslo, soľ, cukor a mlieko dokopy a rýchlo vypracujte jemné cesto a nechajte ho v chlade odležať aspoň pol hodinu. Potom cesto vyberte, rozgúľajte a umiestnite do formy na koláč. Korpus popichajte na dne vidličkou, vysteľte alobalom a celú plochu pokryte strukovinami, aby ste cesto pri pečení rovnomerne zaťažili. Pečte 10 minút pri 170°C, potom strukoviny s alobalom vyberte a pečte dozlatova. Na plnku zmiešajte všetky vyššie spomínané suroviny, vylejte ju na predpečený korpus a pečte pri rovnakej teplote zhruba 45 minút. Koláč pred krájaním a servírovaním nechajte úplne vychladnúť 🙂

Autor: Martin Mudry

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.