Potrebujete (18 cm a 12 cm forma): .1,5 hrnčeka hladkej múky .1 šálka trstinového cukru .125 g masla .3 vajcia .1/2 šálky plnotučného mlieka .2 prezreté hrušky .1 PDP .1/2 ČL mletého badiánu .štipka soli .400 g krémového syra .3 kopcovité lyžice práškového cukru .kôra a šťava z 1 citróna .100 ml bazového sirupu .štipka mletého badiánu podľa chuti .krém Lotus Ako na to: Maslo s cukrom vymiešajte do peny, pridajte po jednom žĺtka, mlieko, rozmixované hrušky. Potom primiešajte múku s práškom do pečiva, badián a tuhý sneh z bielkov so štipkou soli. Cesto rozdeľte do dvoch vymastených a pomúčených foriem a pečte pri 160°C asi 35-40 minút. Oba korpusíky prekrojte na tri časti a na strednú a vrchnú natrite krém z Lotusiek. Krém pripravíte zmiešaním všetkým zvyšných ingrediencií – krémový syr, cukor, citrón, sirup a badián. Do každej vrstvy dajte časť krému tak, aby vám ostal kúštik aj na vrch torty. Ja som tortu ozdobila jedlými oplátkovými kvetmi od Dr.Otker 🙂 Torta vážila 1,5 kg (18 cm + 12 cm).
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.