Domov / Recipe / Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

zdravé rýchle a chutné

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Čestné slovo, sú to najlepšie jahodové knedličky, aké som kedy jedla. Pripravíte si ich z troch surovín, expresne rýchlo, bez vajec, droždia či kysnutia, a napriek tomu sú hebké ako obláčik. Navyše aj mega zdravé, plné bielkovín a chutia neskutočne.
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
3 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
3 min
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Čestné slovo, sú to najlepšie jahodové knedličky, aké som kedy jedla. Pripravíte si ich z troch surovín, expresne rýchlo, bez vajec, droždia či kysnutia, a napriek tomu sú hebké ako obláčik. Navyše aj mega zdravé, plné bielkovín a chutia neskutočne.
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
3 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
3 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Tvaroh, soľ a krupice dáme do misky a vareškou ich spojíme. Z cesta postupne odtŕhame kúsky, z ktorých na dlani ručne vytvarujeme okrúhlu placku. Do stredu placky dáme jahodu, zabalíme ju v ceste a v rukách pogúľame, aby sme vytvorili rovnomernú guľôčku. Ak sa vám cesto lepí, prisypte ešte trochu krupice, alebo si namočte ruky do vody.
  2. Knedličky vhodíme do vriacej vody a od momentu, keď vyplávajú na povrch, varíme 3 minúty. Hotové knedličky posypeme kakaom, polejeme medom a rozpusteným maslom.
Recipe Notes

TIP: Môžete si ich v tomto stave aj zamraziť - ako polotovar. Keď ich vytvarujete, rozložte ich na tanier, alebo rovnú dosku a dajte ich zamraziť. Následne ich uvoľnite a preložte do sáčka - zostanú tak krásne okrúhle a zachovajú si svoj tvar.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kaša z ovsených vločiek a kokosového mlieka

dokonalý štart do nového dňa – kašami k prebudenie tela Kaša z ovsených vločiek a …

14 komentárov

  1. Drzi to pokope aj bez vajicka?

    • Áno, sú vyborne, nerozpadavajú sa, dnes som to otestovala ???

    • Dobry vecer, robila som vase knedlicky avsak xostali mi uuplne tvrde. Kde som spravila chybu? Poradite prosim? Presne podla receptu som postupovala, tvaroh som kupovala v lidli jemny tvaroh – kocku. Dakujem

  2. a co ked nemam tu spaldovu celozrnu krupicu, mam len detsku krupicu. Mozem pridat o to viacej tej detskej?

  3. My zijeme v Irsku a dnes som ich vyskusala z Polskeho tvarohu a Slovenskej detskej krupice a boli vyborne a recept super jednoduchy a rychly….Dakujem.

  4. Mne sa to cesto vo vode rozpadlo 🙁 250 g tvarohu a 110 detskej krupice. Co som spravila zle? 🙁

  5. Su uzasne!!! robila som presne podla receptu 🙂

  6. Robila som ich z mrazenych jahod, obycajnej krupice a boli fantasticke. Nabuduce to chce trojitu davku👍

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *