Vanilkový chceesecake – pribináčik

Korpus: 200g špaldová celozrnná múka 3PL trstinový cukor(kokosový) 2PL holandské kakao 1 vajce 100 g masla 2 čl kypriaceho prášku do pečiva Plnka: 500g jemný tvaroh 2 kyslé smotany resp. biely jogurt 180g 1 vanilkový cukor s fruktózou 1 vanilkový puding 2 vajcia 1 čl vanilka madagascan resp. vanilková aróma (nemusí byť) 2PL xylitol (med,…) Postup: Do misky si dáme najprv všetky sypké ingrediencie na kropus: múku, cukor, prášok do pečiva, holandské kakao a pridáme vajíčko a mäkké maslo. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí a dobre sa s ním narába. Dáme do formy v priemere cca 24cm a pripravíme si plnku. V miske zmiešame tvaroh s jogurtom resp. smotanou, pridáme vanilkový cukor, vanilkový puding, vanilku madagascan (resp. arómu) a cukor. Ochutnáme ak sa nám zdá málo sladká pridáme ešte lyžičku cukru resp. iného sladidla (med, javorový sirup, …). Nakoniec pridáme vajcia a poriadne ponorným mixérom zmixujeme. Plnku pomaly nalejeme na korups a dáme piecť do rúry na 165° na 45 minút.

Autor: Ivana Goliasova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.