Výborný mrkvový koláč

Tento jednoduchý a rýchly koláč je šťavnatý, vláčny a vždy zmizne zo stola rýchlosťou blesku 🙂 Postup prípravy Asi 4 stredne veľké mrkvy si nastrúhame na jemno do misy, nasypeme 1 šálku hladkej múky (môže byť aj polohrubá, celozrnná, špaldová), 3/4 šálky trstinového cukru, 1/2 šálky oleja, 2 kl (kávové lyžičky) sódy bikarbóny, 1 PDP, 3 kl mletej škorice, 2 pl (polievkové lyžice) kakaa, 2 vajcia….všetko spolu vymiešame vareškou, môžete ale nemusite pridať za hrsť nadrobno nasekaných orechov, hrozienok, kokosu alebo nasekanej čokolady. Ak máte doma akýkoľvek jogurt, môžete pridať aj ten, dodá koláčiku šťavnatosť. Všetko ešte raz premiešať a vyliať na vymastený menší plech. Ja davam do tortovej formy, alebo do maleho štvorcového plechu 30x 25cm. Plech vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180C cca 30 minút (záleží od rúry), skontroľovať možete špajlou, keď zostane čistá, koláč je upečený. Po vychladnutí môžete dať na vrch čokoľvek. Čokoládovú polevu, citrónovú polevu, alebo potrieť džemom. Fantázii sa medze nekladú. Prajem Dobrú chuť!!! 🙂

Autor: Vanda Ucnova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.