Vynikajúca Milka torta (zdravšia verzia)

Korpus: 1 hrnček špaldovej múky 1 hrnček trstinového cukru (alebo nahradiť medom) 1 hrnček kakaa 1 hrnček kokosového oleja (ja som dala menej a bolo to v pohode) 5 vajec 1 prášok do pečiva Poleva: 250ml smotana na šľahanie 250g Milka čokoláda (môže byť aj iná kvalitná mliečna čokoláda, ja používam tú z LIDLa dobrá káva domáci marhuľový džem (môže byť aj malinový) Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme na 180° cca 45 min (korpus je upečený, keď sa začne oddeľovať od formy). Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a nalámeme čokoládu. Za stáleho miešania privedieme do varu a miešame, kým nám poleva nezhustne. Necháme chladnúť a pripravíme si korpus. Prekrojíme na polovice. Spodnú polovicu vložíme späť do formy a polejeme polovicou kávy. Natrieme džemom. Džemom nešetríme, torta bude šťavnatejšia. Na to položíme vrchnú vrstvu korpusu, ktorú polejeme druhou polovicou kávy a tiež potrieme džemom. Nalejeme (nie úplne vychladnutú) polevu a dáme na noc do chladničky. Na fotke je torta, na ktorú som liala už úplne vychladnutú polevu, preto sa mi neroztiekla, no na chuti jej to neubralo, je naozaj vynikajúca, a táto verzia dokonca zdravšia ako pôvodná.

Autor: Hypoteza

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.