Ľahké, lahodné a expresné
Vždy zapekám so šlahačkovou smotanou, pretože mi to najviac chutí, no dnes som znížila tuky, zapiekla som s jogurtom, pridala bryndzu a odpadla som z tej chute! To musíte vyskúšať <3 Ľahké, lahodné, expresné a vhodné aj pre deti :) Tentokrát brokolica, no výborné to je aj s karfiolom či zemiakmi :*
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 10 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Vždy zapekám so šlahačkovou smotanou, pretože mi to najviac chutí, no dnes som znížila tuky, zapiekla som s jogurtom, pridala bryndzu a odpadla som z tej chute! To musíte vyskúšať <3 Ľahké, lahodné, expresné a vhodné aj pre deti :) Tentokrát brokolica, no výborné to je aj s karfiolom či zemiakmi :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks brokolica
- 2 ks (300gram) biely jogurt smotanový, použila som bánovecký
- 2 ks vajcia
- 2 čl bazalkové pesto alebo čerstvá bazalka a olivový olej
- 50 gram pecorino syr alebo parmezán
- 1 ks (125gram) ovčia bryndza
- 100 gram syr eidam alebo ementál
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
- Brokolicu si umyjeme, pokrájame na ružičky, dáme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Necháme 3 min odpočívať.
- Medzitým si zamiešame jogurt, vajcia, pesto, nastrúhame najemno pecorino. Brokolicu si zlejeme, vylejeme na ňu pripravený dresing a poriadne zamiešame. Vysypeme do zapekacej misky a dáme zapiecť na 10 min.
- Po zapečení vyberieme, rukami rozmrvíme rovnomerne bryndzu, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme ešte na 10 min zapiecť. Hotovo 🙂
- zdroj obrázka : http://redcookbook.net/broccoli-cheese-bake/#photo_1
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Výborný receptík. Mala som doma oslavu a bolo nás 8 dievčat a popri tom všetkom čo sme mali bola aj táto zapekaná brokolica a chutila všetkým. Nám ostalo ešte na dva dni s drahým, lebo som použila dve brokoličky. A aj jemu veľmi chutila
Ja som to robila s karfiolom a vôbec nám to nechutilo ? Samozrejme, ze bol tvrdý, lebo ma nenapadlo, ze sa musí dlhšie piecť. Tak sa zapekal s tou bryndzou riadne dlho. Tinka neporadis ako ho „opraviť“ aby bol chutný? Ďakujem
Najhorší recept aký som kedy pripravoval…. neodporúčam vôbec to nevyšlo a už vôbec nie tak ako to je na tej FOTO. !!!! Katastrofa.