Zemiakove sulance a perky

700 g uvarené zemiaky v šupke 200 g hrubá múka 1 ks vajce 60 maslo 1/2 ČL soľ praskovy cukor struhanka alebo mak Zemiaky uvarime v supke,po vychladnuti osupeme a postuhame najemno. Postruhane zemiaky zmiesame s mukou,vajickom,solou a maslom. Vypracujeme cesto,kt.si rizdelime na viac casti a usulame si sulcek ktory krajame na mensie sulceky sulance. Perky robime z toho isteho cesta a plnime marmeladou. Dame zovriet vodu a ked je zovreta vhadzujeme sulance do vody,ked vyplavaju hore nechame 2-3 min varit a vytiahme,oplachneme pod studenou vodou. Do nadoby dame maslo abo olej a hotove sulance,perky do nej presypeme. Na panvici si opecieme struhanku nasucho a pridame cukor.

Autor: Jakub

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.