Bleskové perníkové muffiny

bleskové, nadýchané a šťavnaté

Bleskové perníkové muffiny
Bleskové perníkové muffiny
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 4.55
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bleskové perníkové muffinky. Vnútri nadýchané, plné chrumkavých orechov a ovocia, zvonku šťavnatý džem a neodoľateľná oriešková nátierka. Hrnčekové, z jednej misky, budú vám vyskakovať z košíkov, tak krásne narastú. Vychutnajte si ich.
Množstvo Príprava
9 veľkých muffinov 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
9 veľkých muffinov 10 min
Doba varenia
15 min
Bleskové perníkové muffiny
Bleskové perníkové muffiny
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 4.55
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bleskové perníkové muffinky. Vnútri nadýchané, plné chrumkavých orechov a ovocia, zvonku šťavnatý džem a neodoľateľná oriešková nátierka. Hrnčekové, z jednej misky, budú vám vyskakovať z košíkov, tak krásne narastú. Vychutnajte si ich.
Množstvo Príprava
9 veľkých muffinov 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
9 veľkých muffinov 10 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: veľkých muffinov
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov horný a dolný ohrev. Orechy a jabĺčka nasekáme nožom na menšie kúsky. Šálka ma objem 300 ml.
  2. Do misky si postupne pridáme všetky suroviny na cesto: múky, cukor, mlieko, olej, džem, vajíčko, kakao, orechy, jabĺčka, perník korenie, prášok do pečiva a sódu. Poriadne ručne zamiešame metličkou na vláčne cesto. Ak je moc hutné, dolievajte pomaly ešte trochu mlieka. Konzistencia by mala byť akurát, ani hustá ani riedka.
  3. Do muffinovej formy dáme papierové košíčky a rozlejeme do každého cesto kúsok pod okraj. Dáme piecť do rúry na cca 13 - 15 minút.
  4. Vychladnuté muffiny navrchu potrieme trochou džemu a polejeme orieškovou nátierkou slowtellou, alebo madľovým maslom - krémom a posypeme posekanými mandľami.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte orieškovú nátierku, alebo mandľový krém, dajte do hrnčeka trochu šľahačkovej smotany a ohrejte ju na bod varu. Nalámte do nej čokoládu a miešajte, pokým sa úplne rozpustí a zostane z nej čokoládová nátierka.

 

Zdroj inšpirácie: obieddlataty

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

7 komentárov

  1. Vyborne, mnam! Miesto orechov som nasekala cokoladu a dala som slivkovy lekvar. Piekla som vsak ovela dlhsie, asi mam slabsiu ruru.

  2. Dnes som ich skusala, na vrch som ich posypala piniovymi orechami a poliala horkou cokolodou. Su skvele a hlavne jednoduche ❤️

  3. super šťavnate…?

  4. Chuťovo sú výborné, ale sú padnuté, vôbec nie nadýchané. Začínam.podozrievat bezfosfatovy prášok do pečiva, že to robí ten..

  5. Sú výborné. Nemala som brusnicovy džem, tak som dala zavárané brusnice a spravili veľmi dobrú chuť.

  6. Musite mat extremnu silnu ruru. Ja som ich mala po 15 minutach uplne mokre. Nepodarilo sa mi ich dopiect poriadne 🙁 Mam taku strednu ikeacku ruru. Mozno by bolo fajn recepty testovat aj na beznosmrtelnickej rure. Nabuduce skusim piect 20 minut na 200 stupnoch, ako v inych muffin receptoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.