Bleskové perníkové muffinky. Vnútri nadýchané, plné chrumkavých orechov a ovocia, zvonku šťavnatý džem a neodoľateľná oriešková nátierka. Hrnčekové, z jednej misky, budú vám vyskakovať z košíkov, tak krásne narastú. Vychutnajte si ich.
Bleskové perníkové muffinky. Vnútri nadýchané, plné chrumkavých orechov a ovocia, zvonku šťavnatý džem a neodoľateľná oriešková nátierka. Hrnčekové, z jednej misky, budú vám vyskakovať z košíkov, tak krásne narastú. Vychutnajte si ich.
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov horný a dolný ohrev. Orechy a jabĺčka nasekáme nožom na menšie kúsky. Šálka ma objem 300 ml.
Do misky si postupne pridáme všetky suroviny na cesto: múky, cukor, mlieko, olej, džem, vajíčko, kakao, orechy, jabĺčka, perník korenie, prášok do pečiva a sódu. Poriadne ručne zamiešame metličkou na vláčne cesto. Ak je moc hutné, dolievajte pomaly ešte trochu mlieka. Konzistencia by mala byť akurát, ani hustá ani riedka.
Do muffinovej formy dáme papierové košíčky a rozlejeme do každého cesto kúsok pod okraj. Dáme piecť do rúry na cca 13 - 15 minút.
Vychladnuté muffiny navrchu potrieme trochou džemu a polejeme orieškovou nátierkou slowtellou, alebo madľovým maslom - krémom a posypeme posekanými mandľami.
Poznámka k receptu
TIP: Ak nemáte orieškovú nátierku, alebo mandľový krém, dajte do hrnčeka trochu šľahačkovej smotany a ohrejte ju na bod varu. Nalámte do nej čokoládu a miešajte, pokým sa úplne rozpustí a zostane z nej čokoládová nátierka.
Zdroj inšpirácie: obieddlataty
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Musite mat extremnu silnu ruru. Ja som ich mala po 15 minutach uplne mokre. Nepodarilo sa mi ich dopiect poriadne 🙁 Mam taku strednu ikeacku ruru. Mozno by bolo fajn recepty testovat aj na beznosmrtelnickej rure. Nabuduce skusim piect 20 minut na 200 stupnoch, ako v inych muffin receptoch.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Sú úžasné ?
Vyborne, mnam! Miesto orechov som nasekala cokoladu a dala som slivkovy lekvar. Piekla som vsak ovela dlhsie, asi mam slabsiu ruru.
Dnes som ich skusala, na vrch som ich posypala piniovymi orechami a poliala horkou cokolodou. Su skvele a hlavne jednoduche ❤️
super šťavnate…?
Chuťovo sú výborné, ale sú padnuté, vôbec nie nadýchané. Začínam.podozrievat bezfosfatovy prášok do pečiva, že to robí ten..
Sú výborné. Nemala som brusnicovy džem, tak som dala zavárané brusnice a spravili veľmi dobrú chuť.
Musite mat extremnu silnu ruru. Ja som ich mala po 15 minutach uplne mokre. Nepodarilo sa mi ich dopiect poriadne 🙁 Mam taku strednu ikeacku ruru. Mozno by bolo fajn recepty testovat aj na beznosmrtelnickej rure. Nabuduce skusim piect 20 minut na 200 stupnoch, ako v inych muffin receptoch.